publicacions/posters

Tristany i Isolda IIAny 2010

la lluita contra el Morholt d'Irlanda

La lluita i la guerra, és un tema etern que com passa amb el maniqueisme, s'instal·la el constant enfrontament dels dos principis. Per a l’Església mateix, hi hauran guerres bones i dolentes. Les bones seran aquelles que es lliuraran contra els enemics titllats d’heretges i pagans. Les dolentes, aquelles que es fan contra els interessos de l’Església, els seus representants i entre els mateixos cavallers cristians.

A Tristany i Isolda, els reguitzells d'adversitats seran les proves que Tristany haurà de patir i superar per a reconquerir el seu rang i ser mereixedor de l’amor incondicional de la seva Isolda.

Curiosament, el gegant Morholt que el rei d’Irlanda envia cada any a les terres del rei Marc per a esclavitzar 300 joves (nois i donzelles), esdevindrà l’oncle de la seva estimada Isolda. Ella, quan tot havent guarit a Tristany, se n’adonarà posteriorment de què aquest fou qui occí al seu oncle. Però un cop més, l’amor vers a ell i els raonaments donats pel de Leonís, faran que Isolda renovi el seu convençut amor.

Tristany, com després faran els herois i cavallers de Chrétien, combatrà per la justícia i farà costat als desvalguts. És un noble refinat, virtuós, que sap recitar, tocar la lira, caçar i esquarterar la peça amb traça i lluitar com un veritable cavaller.

La matèria de Bretanya, serà també un altre motor per a transformar i “refinar” la societat, d'aquells “bàrbars del nord”, que passaran les nits en vetlla escoltant i llegint les històries de Tristany i del rei Artús recuperades i refoses per Chrétien.

Format: 29,7 x 42 cm.
Il·lustració de J. Bibià
Preu: 5€Etiquetes: Tristany i Isolda Jordi Bibià Morholt Irlanda Leonís Chrétien donzelles refinat guerres lluita

Ho vols compartir?

Tristany i Isolda II
Tristany i Isolda II
Autor: 1