publicacions/llibres

Le presénce des cathares dans les royaumes de l'Espagne MédiévaleAny 2009

Une intervention au IIº colloque internationale sur l’histoire du catharisme et les croisades. Clermont-Hérault, octobre 2009.

El present títol pertany al text de la participació de J. Bibià en el IIon col·loqui internacional de la història del catarisme i les croades, que es celebrà a Clermont-Hérault l’octubre de l’any 2009.

De fet en aquest, es reivindica també —com és l’esperit dels treballs de J. Bibià—, la participació dels nostres antics reialmes dintre de la història del catarisme donades les estretes relacions amb Occitània i, sobretot, amb la Corona Catalano-aragonesa atessos pels següents factors: el cultural, la proximitat geogràfica, els lligams de parentiu, les relacions feudals, els lligams de solidaritat, la consolidació de les comunitats urbanes i per tant les connexions de mercat i les campanyes militars i de posterior repoblament.

De fet és una síntesi dels anteriors treballs on sobretot, encara s’intimen amb més força aquests arguments que fan que la història del catarisme no sigui només, una història de l’actual França, sinó que també nosaltres vam tenir una part també molt important, tot i que no sovinteja explicar-se en la majoria d’autors estrangers, bandejant la presència dels regnats ibèrics completament fora de banda.

Nombre de pàgines: 24
Format: 14,5 x 21 cm.
Amb il·lustracions i fotografies de l’autor
Idioma: Francès. Properament en català i castellà.
Preu: 8€Etiquetes: septimània càtars bonshomes catarisme occitània

Ho vols compartir?

Le presénce des cathares dans les royaumes de l'Espagne Médiévale
Le presénce des cathares dans les royaumes de l'Espagne Médiévale
Autor: 1