publicacions/llibres

UNA LLAVOR ENTRE LES CENDRESAny 2017

Aquesta novel·la curta, està centrada en l'últim intent de deslliurar el Llenguadoc poc ben entrat el segle XIV, per part del franciscà de Montpeller, Bernat Deliciós. El relat és centrat per la figura del jove emporità, Lancelot, qui manté una relació amb Dàlia, una filla d'un dels cònsols de la Carcassona. Com sabem, la sublevació no arribà a bon fi, i el francès continuà ocupant el Llenguadoc. Lancelot, Dàlia i el seu fill, fugen a Sicília, on el monarca català, Frederic, els donarà aixopluc a ells, i a molts altres que allà trobaren refugi, tot fugint per la mateixa causa.

Aquest relat guanyà un premi finalista, en el Ir premi Belibaste de narrativa curta, tot i que el nom no fa la cosa. Així doncs, he decidit publicar-lo quan tingui les il·lustracions acabades. Mentre, aquí tenim el text, per aquells que el vulguin llegir, tot esperant que sigui del vostre agrat.


UNA-LLAVOR-ENTRE-LES-CENDRES.pdfEtiquetes: septimània càtars bonshomes catarisme occitània premi belibaste narrativa curta carcassona Dàlia Lancelot francès Felip el Bell Frederic Sicília Altamira opressors ocupació Garona fugir exèrcit temps càtars presó mur inquisició oc

Ho vols compartir?

UNA LLAVOR ENTRE LES CENDRES
UNA LLAVOR ENTRE LES CENDRES