publicacions/llibres

El catarisme a l'antic comtat d'Empúries i el castell de QuermançóAny 2012

Aquest llibret és una síntesi del primer treball i estudi sobre el catarisme en el comtat d'Empúries. El projecte s'inicià l'any 2007 i resta a l'espera de ser publicat definitivament.

Un cop més, s'ofereix en aquestes pàgines diferents factors que foren favorables a la difusió i protecció del catarisme a casa nostra, i en aquest cas, en l'antic comtat emporità. Els nobles empordanesos, els seus senyors i la seva gent els varen conèixer, i s'ajudaren mútuament. Molts d'ells, s'integraren en els exèrcits dels emporitans en les conquestes de les Illes, on tingueren un paper molt important. D'altres, feren costat en les lluites dels comtes d'Empúries contra el bisbat gironí. I d'altres, vingueren a viure a l'Alt Empordà, com fou el cas de la família Vernet a Cadaqués. El treball fou presentat aquest setembre dintre del Festiva Terra de Trobadors de Castelló d'Empúries amb una gran acceptació.

Nombre de pàgines: 44
Format: 14,5 x 21 cm.
Amb il·lustracions i fotografies de l’autor
Idioma: català
Preu: 15€Etiquetes: septimània càtars bonshomes catarisme occitània empordà comtes d'empúries quermançó sodomita graal vernet cadaqués religió

Ho vols compartir?

El catarisme a l'antic comtat d'Empúries i el castell de Quermançó
El catarisme a l'antic comtat d'Empúries i el castell de Quermançó
Autor: 1