llibres

Tesoro de oraciones El catarisme a l'antic comtat d'Empúries i el castell de Quermançó LA REVALORITZACIÓ DE LA FEMINITAT en la narrativa medieval, en la poesia trobadoresca i en el catarisme
Introducció a la història del catarisme Els nostres càtars Le presénce des cathares dans les royaumes de l'Espagne Médiévale
No us fieu dels nigromàntics Al voltant dels càtars. Pel camí de Sant Jaume, Illes Balears i València, Art i esteles funeràries, càtars i templers, i del catarisme a la bruixeria Apunts de Viatge per les terres dels bonshomes. El sant graal i altres mites
Amics dels càtars   

posters

Occitans i catalans L'expansió catalana a Occitània El consolamentum
Tristany i Isolda I Tristany i Isolda II Els servidors del Graal

general

Com comprar

publicacions / posters


<< Tornar          versio per imprimir      enviar a un amic

Tristany i Isolda II

any 2010

la lluita contra el Morholt d'Irlanda
 
La lluita i la guerra, és un tema etern que com passa amb el maniqueisme, s'instal·la el constant enfrontament dels dos principis. Per a l’Església mateix, hi hauran guerres bones i dolentes. Les bones seran aquelles que es lliuraran contra els enemics titllats d’heretges i pagans. Les dolentes, aquelles que es fan contra els interessos de l’Església, els seus representants i entre els mateixos cavallers cristians.

A Tristany i Isolda, els reguitzells d'adversitats seran les proves que Tristany haurà de patir i superar per a reconquerir el seu rang i ser mereixedor de l’amor incondicional de la seva Isolda.

Curiosament, el gegant Morholt que el rei d’Irlanda envia cada any a les terres del rei Marc per a esclavitzar 300 joves (nois i donzelles), esdevindrà l’oncle de la seva estimada Isolda. Ella, quan tot havent guarit a Tristany, se n’adonarà posteriorment de què aquest fou qui occí al seu oncle. Però un cop més, l’amor vers a ell i els raonaments donats pel de Leonís, faran que Isolda renovi el seu convençut amor.

Tristany, com després faran els herois i cavallers de Chrétien, combatrà per la justícia i farà costat als desvalguts. És un noble refinat, virtuós, que sap recitar, tocar la lira, caçar i esquarterar la peça amb traça i lluitar com un veritable cavaller.

La matèria de Bretanya, serà també un altre motor per a transformar i “refinar” la societat, d'aquells “bàrbars del nord”, que passaran les nits en vetlla escoltant i llegint les històries de Tristany i del rei Artús recuperades i refoses per Chrétien.

Format: 29,7 x 42 cm.
Il·lustració de J. Bibià
Preu: 5€


Compartir: Del.icio.us! Facebook! Google! Twitter La Tafanera Live! Yahoo!

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
copyright © septimaniaedicions.com  ·  Sanaüja (Spain) ·  Realització: cdnet ·