Jordi Bibià Balada
Jordi Bibià Balada
Barcelona, 28-04-1967


És dissenyador gràfic, il·lustrador. També tècnic en turisme.

És escriptor, investigador i conferenciant, especialitzat en aquest episodi de la història medieval centrat amb el catarisme, i transversalment interessat, amb els templers, heretgies, patrimoni, antropologia, religions i alguns aspectes de l’Escola de Misteris. I recentement, també en la filosofia social. Ha publicat diversos treballs de divulgació històrica i de recerca.

S’inicià en el món dels bons homes a rel del projecte d’adaptació d’historieta gràfica de la novel·la Cercamón, del sr. Lluís Racionero (1991-1992). Projecte que tot i comptar amb l’ajut del Parlament europeu, no tirà endavant per falta d’interès i suport institucional necessari del nostre país. Tot i això, li serví de “llançadera” per a continuar treballant l’afer dels bons homes i visitant Occitània i els llocs del nostre país, on els càtars havien tingut una o altra significació o presència.

Juntament, amb d’altres membres del CAOC (Cercle d’Agermanament Occitano-català), presentaren el 1996 la secció d’estudis medievals els “Amics dels càtars”, del qual n’és el coordinador. Fou membre de junta del CAOC.

També ha col·laborat amb articles d’opinió i divulgació, en diverses publicacions de Lleida com són: La Veu de la Segarra, Bon Dia, El Segre i La Mañana.

Ha estat regidor a l’Ajuntament de Sanaüja de cultura, medi ambient i joventut, durant 2003-2007, conseller comarcal de la Segarra. Repetí com a regidor de cultura i turisme, i com a tinent d'alcalde, però dimití per desencantament generalitzat en la política local i nacional el 2013.

Actualment viu i treballa a Sanaüja, a la Segarra (Lleida). És estudiant de la UOC en el grau d’Humanitats.

Servei d'atenció a l'usuari

Desitges més informació, vols plantejar alguna qüestió o aclariment sobre algun aspecte de la web?
* Les dades es guarden en un fitxer, però sense finalitats comercials


septimania
copyright © septimaniaedicions.com  ·  Sanaüja (Spain) ·  Realització: cdnet ·