Àlbum de fotos

Montsegur
Aquest és el destí primerenc de la majoria de viatges a Occitània, el km zero de l'anomenada ruta dels castells càtars. És situat a l'actual departament de l'Arieja, i es troba molt a prop de Foix.

Com ja sabeu fou un dels últims reductes de la ressistència occitana i de l'Església dels bons homes. Cal dir que la majoria dels seus defensors però, eren catalans. El setge fou llarg, els 1207 m d'altura van oferir a exèrcit de més de 10.000 croats tota mena d'inconvenients. Mentre, els sitiats, continuaven rebent ajut de totes bandes a través de camins i itineraris secrets. El setge anava per llarg. Passats uns 10 mesos, i a rel de l'instal·lació d'una catapulta a prop del castell, els sitiats van començar a pensar en rendir el castell.

L'1 de març comencen les negociacions d'ambdós bàndols a la fi de decidir una negociació prèvia a la rendició. Se'ls concedí una treva de 15 dies. S'especula, entre altres coses, que durant aquest temps, s'aprofità per a salvar el tresor de l'Església dels bons homes de les mans dels assetjants. D'altres, abraçarien amb més fe encara, els preceptes de l'església dels càtars.

Finalment, es respectà la vida dels defensors i dels que renunciéssin al catarisme. Tot i això, va ser cremats, en el prat, que actualment porta aquest nom, unes 220 persones que no van abjurar de la seva fe. Això succeí el 16 de març del 1244.

S'ha especulat molt sobre la funció i la fesonomia arquitectònica del castell. De fet, aquest no té res a veure amb el que va fer reconstruir i preparar Ramon de Perella. L'actual, és una edificació posterior als fets del 1244, tot i que no deixa de tenir uns aspectes ben curiosos.

L'accés al castell és d'aproximadament 1/2 hora d'ascens. Cal dir que la gent gran no ho té fàcil, millor que no ho provi. Però sí en canvi, recomano moltíssim un passeig pel poble, tot i ser nou, i en especial atenció al petit però interessantíssim museu de recerques arqueològiques.


Cliqueu damunt una imatge per veure-la més gran, també podreu veure-les totes


Compartir: Del.icio.us! Facebook! Google! Twitter La Tafanera Live! Digg! Reddit! Mixx! StumbleUpon! Simpy! Yahoo!
copyright © septimaniaedicions.com  ·  Sanaüja (Spain) ·  Realització: cdnet ·