Àlbum de fotos

Pàmies
Pàmies (Arièja)

La visita de Pàmies és del tot aconsellable. És una ciutat molt acollidora amb força indrets interessants. No només pel seu centre històric, sinó també pels bonics indrets que el pas dels diversos canals del riu Arieja ens ofereix, els quals ja eren datats en el s. XII per a fer anar els molins d'aleshores.. I només dista 52 km de Tolosa. també és ineteressant pel passat en relació al catarisme. A Pàmies, visquè Esclarmonda de Foix, l'Arxidiaconesa càtara, a la què en el debat entre càtars i catòlics, un dels prelats dominics de Roma li diguè: "Senyora, aneu-vos a filar amb la vostra filosa!". Això fou en l'any 1207.

Recomanable també és, la visita a l'església catedral de Sant Antoni. Aquesta substituí a l'antiga església del Mercadal, mencionada al s. XII. I que va ser reformada a partir del s. XIV, augmentant les seves proporcions. Tot i això, patí importants remodelacions ben entrat el s. XVII, donant-nos l'actual aspecte de fortalesa defensiva. També és recomanable, malgrat ser més modesta, la visita a l'església de Nostra Senyora del Camp, amb notícies d'ella del s. XII però ampliant-se amb una façana de maó cuit, en el s. XIV, també "a la defensiva".

En aquesta ciutat, el 1212, van ser promulgats els estatuts de repartició de les terres dels càtars vençuts, a favor dels nous amos del nord. Per acabar de rematar, s'establí com a bisbat el 1295, amb una clara intenció d'intensificar la presència catòlica, la qual es traduí en la presència de nombroses ordres a la vila.


Cliqueu damunt una imatge per veure-la més gran, també podreu veure-les totes


Compartir: Del.icio.us! Facebook! Google! Twitter La Tafanera Live! Digg! Reddit! Mixx! StumbleUpon! Simpy! Yahoo!
copyright © septimaniaedicions.com  ·  Sanaüja (Spain) ·  Realització: cdnet ·